Please select your page

Συνάντηση για τον ζεόλιθο στα Τρικάλων

Με τους γεωπόνους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος  του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδος, κ. Απόστολος Κολίτσας και ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Μιχάλης Γεωργούλας,  αναπτύσσοντάς τους τα οφέλη της χρήσης ζεόλιθου στη γεωργία.

Οι δυο φορείς, μαζί με το Δήμο Τρικκαίων και την υποστήριξη της Π.Ε. Τρικάλων, διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο  Πνευματικό Κέντρο  ειδική ημερίδα με θέμα «Το μέλλον μας είναι ο ζεόλιθος. Χρήσεις: Γεωργία-Κτηνοτροφία-Άνθρωπος». Ο Στρατηγικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός θα αναλύσει τα δεδομένα που υπάρχουν και την ανάγκη αξιοποίησης του ελληνικού φυσικού ζεόλιθου και στη γεωργία.

Οι κ.κ. Κολίτσας και Γεωργούλας τόνισαν προς τους γεωπόνους της ΕΑΣΤ ότι ο ζεόλιθος «ως 100% φυσικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία. Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι μόνιμες, αφού δεν αποικοδομείται όπως τα άλλα βελτιωτικά εδάφους». Τα στελέχη  της Ε.Α.Σ ,  κ. Κρανιάς, κ. Παπαθανασίου, κ.Γιώτας , ενθουσιάστηκαν και θα παρευρεθούν  στην ημερίδα καθώς και την επόμενη ημέρα της ημερίδας στην ενσωμάτωση ζεολίθου σε χωράφι με ροδιές στο Ρίζωμα Τρικάλων.

Τι επιτυγχάνεται με τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία;  Βελτίωση γεύσης και ποιότητας τροφίμων, αποδέσμευση των θρεπτικών ουσιών στο ριζικό σύστημα των νέων φυτών και αύξηση της απόδοσής τους.
Η ανάμειξη του ζεόλιθου στα αγροτικά εδάφη βελτιώνει τις θρεπτικές ικανότητες του εδάφους. Αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού, μειώνει τις ασθένειες στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

Η χρήση του στις καλλιέργειες, εκτός της ποιοτικής βελτίωσης των καρπών, προσφέρει αύξηση παραγωγής κατά 30% - 55% στο σιτάρι, 33% στο ρύζι, 50% στο καλαμπόκι, 17% στο βαμβάκι, 73% στο σταφύλι, 48% - 52% στη ντομάτα, 45% στο ακτινίδιο καθώς και 25% αύξηση ανθοφορίας στα γαρύφαλλα. Μειώνει το κόστος των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων, βελτιώνει την δομή του εδάφους, το κάνει πιο χαλαρό με αποτέλεσμα τα φυτά να αναπτύσσονται πολύ πιο καλύτερα. Έχει την ιδιότητα να κατακρατεί το νερό και μειώνει την απώλεια νερού και μειώνει την δημιουργία ξηρών σημείων.

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

BUY NOW ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×